2 dl store havregryn
4 dl skummet melk
3,5 dl vann
40 g smør (eller 2-3 ss olje)
50 g gjær
1 dl knuste linfrø (helsekost)
1 dl lyse psylliumfrø (helsekost)
2 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
1 liten ts sirup
ca 10 dl hvetemel.
4 dl skummet melk
3,5 dl vann
40 g smør (eller 2-3 ss olje)
50 g gjær
1 dl knuste linfrø (helsekost)
1 dl lyse psylliumfrø (helsekost)
2 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
1 liten ts sirup
ca 10 dl hvetemel.
Knuste linfrø kan erstattes med vanlige,
psylliumfrø kan erstattes med sesamfrø/solsikkekjerner eller bare droppes.
Lag grøt av havregryn og melk, i den kokvarme grøten legger du smør og blander i frøpsylliumfrø kan erstattes med sesamfrø/solsikkekjerner eller bare droppes.
La den stå ca 5 minutter og bland så i vann, til du får passe temperatur til gjæren. (lunken)
Ha så i de resterende ingrediensene, hold igjen litt på hvetemelet, deigen skal være litt klissen.
Ta den klissete deigen og trykk utover langpannen som er kledd med matpapir.
Får du problemer med slikkepotten, bruk litt mel, eller sprut litt olje på slikkepotten.
La deigen heve som den er i formen, 30-60 minutter
Trykk deigen sammen med slikkepotten, og ta så frem pizzahjulet,
lag fine ruter og strø på solsikkekjerner eller anne ønsket garnityr, eller ingen;0)
La så deigen heve opp igjen, (du kan gjerne forsterke rutene 15 min før steking,
de glir litt i hverandre.)
under plast, i 30-45 minutter
Spray den med vann, og stek den på 210* i ca 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar